Ne propustite..

NAJZDRAVIJI prirodni napitak koji PIJU UMESTO VODE, a kažu da LITAR DNEVNO može da izleči čitav spektar tegoba!

Kefir je svojevrstan prirodni antibiotik, a konzumiranje ovog napitka može vam pomoći da se rešite brojnih zdravstvenih tegoba…. Na prvom mestu se bori za zdravu crevnu floru, a to je pola zdravlja, no tu je tek početak blagotvornih svojstava koje kefir pruža.

Smanjuje rizik od upalnih procesa u telu, odličan je za detoksikaciju, ali i mršavljenje. Takođe se bori protiv alergija, anemije, gastritisa, čira na želucu, lenje stolice, visokog pritisak, određenih nadražaja jetre…

Jeftin, a tako moćan!

Jeftin, a tako moćan!Foto: Profimedia
Kefir može da se pije u prilično velikim količinama – gotovo do 1,5 litara dnevno, a lakše se i brže vari od od mleka – dok se kuvano mleko zadržava u želucu oko sedam sati, kefir iz masnog mleka zadržava se 4,5 sata, a iz obranog mleka 3 sata.

Mozda Vas zanima ?  HRSKAVI KROMPIR ZA KOJIM SU SVI POLUDJELI

Imajte na umu i da nije svaki kefir isti: industrijski proizveden napitak nema koktel sastojaka kao onaj domaći, koji možete i ručno da pripremite.

Možda vas zanima…

Ne, nisu svi ugljeni hidrati ZLO, ali NAŠ NUTRICIONISTA upozorava: Ako na deklaraciji proizvoda pronađete OVAJ SASTOJAK, bolje ne kupujte!
Inače, veruje se da ovaj napitak vodi poreklo sa Kavkaza, gde ga i deca i odrasli piju praktično umesto vode. Samo ime kefir je dobio od turske reči “keyif” koja znači zadovoljstvo, a odnosi se na osećaj organizma nakon konzumiranja. Za terapeutsko dejstvo kefira zadužena je njegova mikroflora, odnosni kefirna zrnca, te laktična kiselina koja ide uz njih.

Mozda Vas zanima ?  KONAČNO SE SAZNALO ČIME SE STANIJA ZAISTA BAVI U AMERICI: Vjerovali ili ne, ovo je njeno RADNO MJESTO (FOTO)

Kefirna zrnca ili kefir gljiva izgledom podseća na karfiol, a naziva se još i tibetanska gljiva, i upravo je ona zadužena za lekovitost kefira! Obratite pažnju – ona se ne nalazi u kupovnom kefiru!

S.P.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close