AGENCIJE ZA LIJEKOVE IZDALA HITNO UPOZORENJE: Ovaj lijek za pritisak izaziva KARCINOM, pacijenti da se ODMAH JAVE SVOM LJEKARU

 

 

“LIJEK OBOLJELIMA DAJEMO VEĆ GODINAMA”

Prof. dr Miljko Ristić, čuveni srpski kardiohirurg, kaže da se taj lijek u širokoj primeni i da se daje ljudima koji su oboljeli od hipertenzije.

– To je jedan od klasičnih lijekova koji se daje posljednjih godina, a i duže, za liječenje hipertenzije. Svi lijekovi koji se upotrebljavaju za liječenje visokog pritiska, ali i drugih bolesti, imaju svoja neželjena dejstva. Ona se redovno bilježe i konstatuje se njihova učestalost. Obaveza njihovih proizvođača je da obavijeste korisnike, odnosno pacijente, o tome. U zavisnoti koliko i kakavih neželjenih dejstava lijek ima on može da bude i povučen iz upotrebe – objašnjava prof. dr Miljko Ristić.

Prema njegovim riječima, ovaj lijek i dalje može da se koristi jer nije povučen s tržišta, a lijekovi koji se koriste za izbacivanje tečnosti iz organizma kod oboljelih od hipertenzije, neophodni su.

– Agencija za lijekove trebalo bi da obavesti građane koji su to alternativni lijekovi, a kojih ima na tržištu – navodi prof. dr Ristić.

Kako on objašnjava, dobro je što je ALIMS pozvala zadravstvene radnike da prijave sve sumnjive pojave tokom primjene lijeka jer, ako se rak kože otkrije na vrijeme, onda on može da bude izlječiv.

NASTAVAK PROCITAJTE NA SLEDECOJ STRANICI

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close