“NEMA VIŠE NJEMAČKE ?”: Važna obavijest iz njemačke ambasade!

Do sada je u okviru podnošenja zahtjeva za vizu prema članu 26 stav 2 Pravilnika o zapošljavanju (tzv. pravilo za Zapadni Balkan) bilo preporučivano da se izvadi predsaglasnost Savezne agencije za rad” stoji na sajtu njemačke ambasade.

Ovaj postupak je obustavljen sa 1. novembrom 2017. godine.! Odjel za vize će od 1. novembra u postupku obrade zahtjeva za vizu regularno uključivati i Agenciju za rad. Predsaglasnosti koje su izdate do 1. novembra će i dalje važiti, javlja portal Buka.

Podsjećamo i da kako su ranije brojni portali u objavili vijest kako od 1.1.2018. godine treba da stupi novi zakon o zapošljavanju, a koji će izjednačiti građane EU i Balkana u procesu zapošljavanja. Ta vijest nije tačna!

Mozda Vas zanima ?  RUSKI RECEPT PROTIV PUŠENJA: Ubijte želju za cigaretama ZAUVIJEK, evo kako!

“Informacije da od 1.1.2018 na snagu treba da stupi novi zakon koji omogućava da se državljani zemalja koje nisu članice Evropske unije u državama Evropske unije zapošljavaju pod istim uslovima kao EU-državljani nisu tačne,” saopštila je njemačka ambasada.

“Molimo da se na internet stranici njemačke ambasade informišete o uslovima i predviđenom vremenskom periodu čekanja za izdavanje radnih viza”, poručuju iz njemačke ambasade.

Mozda Vas zanima ?  SMRŠALA 45 KG, A HRANILA SE OVAKO: Ovo je nova hit dijeta za kojom su svi poludjeli

noviporedak.novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close