ŽENE, SVE STE POGREŠNO RADILE: OVAKO SE PERE VEŠ, BIT ĆE ČISTIJI I SUŠIT ĆE SE 3 PUTA BRŽE!

Sada je u razgovoru sa Newscorp rekla kako je kod žena popularno vjerovanje da više detrdženta znači čistiju odjeću. No, to uopšte nije tačno. Dodala je da ljudi često zbog “previše opranih” peškira dobijaju osip i iritaciju na koži. Razlog je jednostavan. Višak sapuna se zalijepi za tkaninu i sušenjem se zagrijeva.

Zato peškiri iz sušilice izlaze onako meki i lijepi, ali već dan poslije poprimaju svoj klasičan, grub oblik. Lush savjetuje da se prilikom upotrebe deterdženta vodite devizom – manje je više.

Mozda Vas zanima ?  IZ SIROMAŠNE SAM PORODICE I CIJELI ŽIVOT ŽIVIM SKROMNO, MOGLO BI SE REĆI BIJEDNO. UDALA SAM SE ZA

U mašinu za veš s prednje strane dovoljno je da stavite tek osminu preporučene količine praška ili tečnosti. One koje se pune odozgo zahtijevaju četvrtinu iste količine. Ako vas zanima kako da skratite vrijeme sušenja veša, poslušajte njen savjet o stavljanju suhog peškira u mašinu.

Mozda Vas zanima ?  NEDAVNO, VRAĆA SE MOJ SIN (5 GOD) KUĆI, BIO JE ZA VIKEND NA SELU KOD BAKE I DJEDA…

Ona tvrdi da će se tako mokra odjeća osušiti tri puta brže. Mnogi su ljubitelji omekšivača jer daju stvarima ljepši miris. Ipak, ona u to ne veruje jer kaže kako jednostavno ne djeluje. “Osnova omekšivača je ulje koje se lijepi za odeću u pranju. Radije stavite sirće umjesto omekšivača. Vjerujte mi da neće biti nikakvog mirisa na kraju”, poručila je.

izvor: novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close