Ako vam tokom spavanja pljuvačka izlazi iz usta HITNO KOD LJEKARA! Evo zbog čega…

Svima nama se nekada desi da se lučimo pljuvačku dok spavamo i onda kada se probudimo uočimo onu baricu na jastuku. Jeste li se kada pitali zbog čega se to dešava?
Nekada se jednostavno osjećamo baš umornim i onda se naspavamo, pa se tada manifestuje ova pojava. Isto tako, postoje još neki razlozi za to:
Problemi sa sinusima
Osobe koje imaju problema sa sinusima, teže dišu na nos, pa onda se desi da izbacuju pljuvačku na ovaj način tokom spavanja. Zato, možete da se inhalirate s vremena na vrijeme sa eteričnim uljima npr. nane, eukaliptusa koja će pročistiti vaše sinuse.
Apneja

Neke osobe pate od ovog poremećaja disanja koji se desi tokom spavanja, tada osobe nakratko prestanu disati. Isto tako, jedan od simptoma ovog problema jeste glasno hrkanje, a desi se da često imate ovu baricu na jastuku. Stoga ukoliko vam se ovako nešto dešava tokom spavanja obavezno provjerite kod ljekara jer apneja nije nimalo bezazlena.
Poza u kojoj spavate

Poza u kojoj spavate će dosta uticati na vaš san, ali i na ovu pojavu. Osobe koje spavaju na stomaku, obično često imaju ovakvu pojavu. Tako da obratite pažnju na pozu spavanja.
Gojaznost
Ona donosi brojne zdravstvene probleme, pogotovo probleme sa srcem. Dešava se da gojazne osobe teže dišu, ali da im se češće dešava ova pojava.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close