Ako vaš znoj ovako smrdi, onda bolujete od najteže bolesti: Ako osjetite, javite se ljekaru odmah

LJEKARI SE NADAJU DA ĆE DIJAGNOSTIKOVANJE BOLESTI POMOĆU MIRISA DA UZNAPREDUJE, PA ĆE TAKO NE SAMO MNOGI ŽIVOTI SE SPASITI, NEGO I ZDRAVI LJUDI, ODNOSNO DA ĆE SE MANJE ŠTETNOM ZRAČENJU IZLAGATI.

Stručnjaci smatraju da kod dijagnostikovanja bolesti miris može pomoći, razni mirisi upućuju i na razne bolesti, ljekari se nadaju da će uznapredovati dijagnostikovanje bolesti pomoću mirisa, pa će se tako ne samo mnogi životi spasiti, nego i zdravi ljudi manje štetnom zračenju izlagati.

A kako kažu, dah osoba sa dijabetesom na aceton podsjeća, ako miris na sirovu ribu podsjeća, upućuje na oboljenje jetre onda. Čak ako je previše suptilan mirisa da biste ga osjetili, miris daha bi uskoro mogao električni nos otkrivati.

“Istraživači, koji su rezultate objavili u jednom časopisu, objašnjavaju da infekcija mehura uzrokuje da urin miriše na amonijak i Zbog šizofrenije čovjekov znoj će mirisati na sirće, a tifus će učiniti da koža miriše poput pečenog hljeba.”

“Zbog žute groznice koža će imati miris mesare, a infekcija limfnih čvorova će stvoriti miris ustajalog piva i Istraživači su također otkrili da mašine mogu “nanjušiti” r ak dojke i da su jednako djelotvorni kao i mamograf.”

dobardan.info

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close