PRIRODNI LIJEK PROTIV GLJIVICA NA NOKTIMA

Gljivice na noktima češće se javljaju kod muškaraca nego kod žena, i to osobito kod onih muškaraca u čijoj se obitelji generacijama javlja ova infekcija. Čimbenici koji povećavaju rizik od nastajanja gljivica na noktima su: prekomjerno znojenje, rad u vlažnom okruženju, korištenje čarapa i obuće koji otežavaju disanje nogu i ne upijaju znoj, hodanje bez obuće na vlažnim mjestima kao što su bazeni, teretana i javna kupatila, atletsko stopalo , ozljede na noktima, dijabetes, psorijaza, problemi s cirkulacijom i oslabljen imunološki sustav.
Prirodni lijekovi protiv gljivica na noktima
Jako je važno da u liječenju gljivica na noktima budete ustrajni, jer se rezultati mogu uočiti tek nakon dva mjeseca liječenja.
Jabučni ocat
Vrlo koristan kućni lijek za borbu s gljivicama na noktima je jabučni ocat. Potopite noge u lavor s 1l vruće vode i pola šalice jabučnog octa. Također, jabučni ocat možete pamučnim jastučićem izravno nanositi na inficirani nokat 3 puta na dan dok ga ne zaliječite.
Češnjak
Češnjak je moćan prirodni antibiotik koji se koristi za uklanjanje gljivica na noktima. 5 češnja češnjaka stavite u šalicu vode da proključaju.
Vodu sipajte u lavor i ostavite da odstoji dok se voda ohladi kako biste mogli u tu vodu uroniti noge. Čiste noge držite 15min u vodi od češnjaka. Proces ponavljajte tijekom 4 tjedna ili dok ne primijetite poboljšanje.

NASTAVAK PROCITAJTE NA SLEDECOJ STRANICI

<!–nextpage–>

&nbsp;

U bočicu s prozirnim lakom za nokte dodajte 1 češanj usitnjenog češnjaka, 0,5 kapljica limuna i 5 kapljica povidon joda. Ostavite da odstoji 2 tjedna. Nakon tog razdoblja dobro promućkajte i 15 dana zaredom nanosite po jedan sloj na nokte. 16-tog dana acetonom skinite taj lak. 17-tog dana ponovite postupak dok gljivice ne nestanu. Možete, također, da izgnječiti češnjak i nanijti ga izravno na nokte te ostaviti da odstoji na noktima 30 min. Stopala moraju biti čista prije nego što primijenite ove metode liječenja.
Sol
Operite noge i nemojte ih brisati ručnikom, već na mokre nokte nanesite sol i obujte čarape ili nazuvke. Ovaj proces ponavljajte 2 puta dnevno.
Ulje čajevca
Najučinkovitiji prirodni lijek za uklanjanje gljivica na noktima je eterično ulje čajevca. Izravno na nokat nanesite ovo ulje, 2 do 3 puta na dan dok ne dobijete željene rezultate.

NASTAVAK PROCITAJTE NA SLEDECOJ STRANICI

<!–nextpage–>

&nbsp;

Prije nego što upotrijebite ovaj lijek, trebalo bi učiniti alergijski test, jer može biti da su neke osobe alergične na ulje čajevca. Muškarci u razvoju ne bi smjeli koristiti ovo ulje.
Bijeli ocat
U lavor ulijte 1l tople vode i pola šalice bijelog octa i držite noge u toj vodi 15min. Ponavljajte proces 2 puta dnevno dok ne dobijete željeni rezultat.
Izvor: zdravlje.blogspot.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close